Regentava un bar a Santa Coloma de Gramenet que va haver de tancar en no poder assumir els costos de millora de l’aïllament acústic i la sortida de fums. Va passar molts mesos sense cap mena d’ingrés, malvivint amb l’ajut d’amics, familiars i veïns. Ara ell i el seu fill passen el mes amb una ajuda familiar de poc més de 400 euros (era autònom, no té prestació d’atur), que evidentment no arriba per pagar la hipoteca.

En trobar-se en aquesta situació, va proposar al banc (Caja Madrid, ara Bankia) que es quedés amb el pis a canvi de liquidar el préstec. No va obtenir cap resposta i, mesos després, va saber que l’immoble sortiria a subhasta. Ara el pis on ha viscut sempre ja no és seu i el jutjat ha decretat en diverses ocasions que el facin fora. El desnonament sempre ha estat ajornat perquè quan els Mossos d’Esquadra hi arriben es troben amb una concentració de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

L’home va anar a explicar el problema que tenia a l’associació de veïns i als “indignats” que es manifestaven a la plaça d’Orfila, que el van remetre a aquesta plataforma. Ara ell també hi col·labora per frenar altres desnonaments i impulsar la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament. Liquidar el deute donant el pis al banc seria l’única opció factible perquè ell s’alliberés de la hipoteca.

De moment, la preocupació principal de Matías González és trobar un lloc on viure amb el seu fill. Ha demanat un habitatge social tant a la Generalitat com a l’Ajuntament, però no n’ha obtingut resposta. El dia que efectivament el desnonin, no sap on anirà a viure.