Mas ha recordat als empresaris l’esforç d’inversió pública dut a terme durant els primers anys de la crisi i els ha demanat que prenguin ara el relleu d’unes administracions públiques financerament esgotades per l’excés de dèficit acumulat. Per facilitar aquesta nova complicitat amb els empresaris, el president els ha garantit una simplificació dels tràmits burocràtics i una administració més amigable amb l’empresa.

Davant dels líders econòmics del país, el president ha tornat a demanar als partits de l’oposició que no provoquin una alarma innecessària per les retallades en salut o educació i ha reiterat que res del que és fonamental no està en qüestió. Artur Mas ha insistit que l’estalvi s’ha de fer, que està disposat a negociar, i que si hi ha hagut algun error, el corregiran.

Els màxims dirigents d’empreses com Abertis, Banc Sabadell, Cobega o La Caixa han aplaudit Mas al final de la seva intervenció. Després hi ha hagut una desena d’intervencions, en les que en general s’han mostrat comprensius amb la situació de les finances de la Generalitat. També han demanat que els ajustos no paralitzin les obres, sobretot algunes d’infraestructures que consideren claus.