L'Hospital Clínic ha de retallar el seu pressupost en 24 milions d'euros, i la proposta de la direcció passa, en primer lloc, per la reducció, de 14 milions, en despesa de personal. Segons ha informat al comitè d'empresa, s'establirà un nou torn de treball, per tal de podern mantenir la plantilla actual. A més, també es disminuirà l'activitat hospitalària, ja que es tancaran de manera definitiva 71 llits estables. Els ajustaments també arribaran als quiròfans, ja que baixarà de forma notable l'activitat. Els gestors del Clínic proposen deixar de col·locar aquest any 245 pròtesis de genoll, i 95 menys de maluc. També es preveu reduir un 35% les intervencions d'obesitat mòrbida, que passaran de les 200 a 130. Els sindicats també alerten que es faran menys endoscòpies intervencionalistes, una prova, expliquen, que s'utilitza per descartar malalties greus com tumors o úlceres d'estòmac. La direcció remetrà ara el seu pla de xoc al departament de Salut, que serà, finalment, qui tindrà l'única paraula.

L’Hospital Clínic ja ha avançat el pla de contenció que presentarà al Departament de Salut de la Generalitat per complir amb les exigències pressupostàries del nou govern. Si la Generalitat aprova el pla, l’Hospital retallarà un 40% les operacions de pròtesis i els programes complementaris relatius a intervencions d’obesitat, genoll, lipodistròfia i canvi de sexe.

També es faran menys endoscòpies, unes proves que s’utilitzen per a la diagnosi de tumors i úlceres, entre d’altres.

L’hospital també ha anunciat que preveu estalviar-se 14,2 milions d’euros anuals en el cost de personal, mitjançant mesures d’eficiència i reducció de l’activitat, a més de la revisió de les guàrdies i la gestió de les suplències. També calculen un descens de 11,3 milions en l’optimització de la prescripció de medicaments i de la demanda de material sanitari.

Totes aquestes retallades provocaran el tancament de 71 llits.