marxa lenta barcelona vaga transportistes

(ACN / Redacció) La primera acció de la vaga de transportistes del desembre, que s’allargarà des del 20 al 22 de desembre, serà una marxa lenta per Barcelona a primera hora de dilluns. Circularan per la ronda del Litoral com a acte de protesta per la falta d’entesa amb el Govern espanyol. Es farà entre les 9 h del matí i la 13 h del migdia i consistirà a circular en fila a 20 quilòmetres per hora i sense possibilitat d’abandonar el vehicle, segons han informat els transportistes aquest divendres en un comunicat.

Els transportistes volen col·lapsar la ronda del Litoral

Els treballadors del sector començaran a ocupar un carril del carrer A del passeig de la Zona Franca a partir de les 8 h del matí per, posteriorment, entrar a la ronda del Litoral en el punt d’enllaç amb la ronda de Dalt. El recorregut de la marxa arribarà fins a la sortida 14 de la Zona Franca. L’última marxa lenta que van fer els treballadors en contra de la zona de baixes emissions a la ciutat de Barcelona, va col·lapsar el carrer d’Aragó i la Meridiana.

Manca d’acord entre transportistes i govern

Els transportistes lamenten que l’actitud dels responsables del Ministeri de Transports “no ha permès una desconvocatòria” perquè “no s’està donant al sector la importància que té ni s’està valorant la delicada situació en què es troben milers d’empreses”. En aquest sentit, les diferents associacions de transportistes insisteixen que els treballadors han de ser capaços de demostrar “capacitat per mobilitzar-se” i recomanen a totes les empreses de transport afiliades que cessin voluntàriament la seva activitat a partir de la mitjanit de dilluns.