vaga transportistes desembre

A pocs dies per a Nadal, s’ha convocat una vaga de transportistes del 20 al 22 de desembre que afectarà l’arribada de productes i mercaderies a tot Espanya. La protesta s’inicia dilluns amb una marxa lenta a Barcelona per denunciar “l’estat d’abandonament” amb què es troben davant el Govern espanyol. L’aturada ha estat convocada pel Comitè Nacional del Transport de Carretera i preveu diverses mobilitzacions i manifestacions arreu de l’estat.


Aquesta informació s’anirà actualitzant a mesura que els transportistes anunciïn noves mobilitzacions i protestes que poden afectar la mobilitat a Catalunya i Barcelona, així com l’arribada de les mercaderies.


Per què fan vaga els transportistes?

La vaga de transportistes del desembre és una acció, segons el col·lectiu, que arriba “després de diversos anys de negociació” sobre l’activitat laboral dels camioners. El sector ha “esgotat la paciència i els canals raonables de negociació”. La patronal demana al Govern espanyol que apliqui les següents mesures de forma urgent i radical:

  • Incloure la revisió del cost del combustible al conveni de camioners.
  • Crear àrees de descans segures per als professionals.
  • Prohibir que siguin els conductors els que hagin de fer la càrrega i la descàrrega de les mercaderies dels seus camions.
  • No implantar l’eurovinyeta, un peatge extra que grava el transport per carretera de vehicles pesants.
  • Alerta per la manca de conductors professionals a causa de la situació actual del conveni.
Foto: ACN

Marxa lenta a Barcelona, dilluns, 20 de desembre

La primera acció de la vaga de transportistes està prevista per dilluns, 20 de desembre, quan els camioners que duen les mercaderies faran una marxa lenta a Barcelona per la ronda del Litoral. Així serà la manifestació que han convocat els transportistes:

  • On: ronda del Litoral
  • Horari: 9 – 13 h
  • Recorregut: El recorregut s’iniciarà al carrer A del passeig de la Zona Franca a partir de les vuit del matí. Entrarà a la ronda del Litoral en el punt d’enllaç amb la ronda de Dalt. El recorregut de la marxa arribarà fins a la sortida 14 de la Zona Franca.
  • Com: Els camions circularan per un únic carril de camions que circularan en fila a vint quilòmetres per hora. Els transportistes, però, no abandonaran els vehicles en cap moment.