Nou episodi de retencions a l’interior de la ciutat. Desenes de camions han participat aquest dilluns en una nova marxa lenta de transportistes per Barcelona per mostrar el seu rebuig contra la zona de baixes emissions (ZBE). En aquesta ocasió, han col·lapsat algunes de les artèries principals de la ciutat, com el carrer d’Aragó o l’avinguda Meridiana. La setmana passada es va arribar a un acord de moratòria de sis mesos entre part del sector i les administracions competents. Tot i això, algunes associacions de transportistes se n’han desmarcat. Segons els convocants, la marxa es repetirà cada dilluns, dimecres i divendres a la tarda.

Tal com ha advertit Trànsit, una renglera de camions s’ha endinsat a la ciutat, passant per la C-58 en direcció a les rondes.

Han accedit a Barcelona per l’avinguda Meridiana, passant pel carrer d’Aragó fins a la plaça d’Espanya per acabar a la plaça de Colom. La protesta ha sorprès alguns ciutadans que han compartit fotografies i vídeos a través de les xarxes socials.

Nova moratòria

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’AMB van acordar la setmana passada que els vehicles de mercaderies puguin circular-hi després del 31 de desembre del 2021 durant, com a màxim, sis mesos més, fins al 30 de juny del 2022, si es comprometen a la compra d’un vehicle nou. Per això, els seus propietaris hauran de signar una “declaració responsable de voluntat de compra d’un vehicle nou”, fet que comportarà el compromís de canviar el vehicle abans del 30 de juny.