llibreria pròleg
foto: Llibreria Pròleg

(ACN) La Llibreria Pròleg, al carrer de Sant Pere Més Alt de Barcelona, ha alertat que els propietaris del local on s’ubica la botiga no li renoven el contracte de lloguer. Els llibreters ho han denunciat a través de Twitter. Segons han advertit en una piulada, estan negociant la renovació per quedar-se on són però, de moment, no n’han tret “cap resultat”. “Estem en mans de la mediació de l’Ajuntament, els propietaris del local el volen per a ells i no ens donen temps material per tal de trobar una solució a la nostra situació”, asseguren.

Els responsables del comerç han explicat que Pròleg va ser creada fa 31 anys i que va ser la primera llibreria de dones de la ciutat de Barcelona. Així mateix, han destacat que són una referència “per a totes aquelles persones interessades en el feminisme, en escriptores i assagistes”. Té, a més, un projecte cultural que, afirmen, “fa anys que conrea i que aplega moltes persones: tallers literaris, clubs de lectura, presentacions de llibres en què investigadores de tots els àmbits acadèmics troben els materials que necessiten per a la seva recerca”. Els llibreters, ubicats actualment al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a tocar del Palau de la Música, s’estan plantejant ara buscar un altre local.

Els canvis començaran a l’agost

Segons han explicat en la piulada, a partir de l’agost, la Llibreria Pròleg reduirà els horaris de manera considerable i no obrirà els divendres. L’objectiu del canvi d’horari és concentrar l’activitat de cara al públic de dilluns a dijous i, asseguren, “disposar de temps per tot el que s’ha de fer”. També tancaran per vacances del 9 al 15.