Va d’Empresa, la candidatura de Josep Santacreu a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha guanyat les eleccions per majoria, imposant-se a Eines de País, la candidatura independentista de l’actual presidenta de la cambra, Mònica Roca, després de vèncer en 26 epígrafs, segons ha donat a conèixer el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, en roda de premsa aquest dimecres. Santacreu, antic conseller delegat de l’asseguradora DKV, ha aconseguit 31 vocals dels 52 en joc. De la seva banda, la llista de l’ANC Eines de País – Un Pas Més, ha obtingut 21 vocals.

La participació a Barcelona ha estat del 2,80 %, dels més de 491.000 empresaris i autònoms que hi podien votar, ho han fet 13.731 electors, amb un total de 21.409 vots emesos. Aquests són resultats provisionals, que s’acabaran de ratificar el proper 2 d’octubre.

Votacions presencials i telemàtiques

En aquestes eleccions hi havia dues modalitats de vot, telemàtica i presencial. La telemàtica s’ha fet del 15 al 19 de setembre i la presencial aquest dimecres. A Barcelona, la cambra de Comerç ha habilitat 11 punts de votació presencial.