És la cara visible del Mobile World Congress des de fa 17 anys. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, torna a aterrar a Barcelona per celebrar el MWC 2023 i a betevé hem volgut deixar momentàniament de banda la vessant tecnològica del saló per parlar amb Hoffman, arquitecte de professió, sobre com veu la Barcelona del futur i el procés de transformació en què està immersa la ciutat.

“M’agrada que l’asfalt dels carrers per als cotxes es retorni als veïns. Els carrers verds i els parcs són una oportunitat de mostrar una manera diferent de construir una ciutat, que funcioni diferent”, assegura John Hoffman. I no només això. Considera que aquest model de ciutat “possiblement d’altres l’acabaran copiant”.

Partidari de potenciar altres mitjans de transport

Assegura que s’ha passejat molt pels carrers de Barcelona per comprovar els canvis que viu. Pel conseller delegat de la GSMA, aquest model de ciutat cal que vagi acompanyat d’un impuls d’altres mitjans de transport: “No pots treure vehicles sense augmentar el servei d’autobús, metro, vies de vianants…”. Diu que cal “treballar a l’uníson”, una estratègia que, defensa, “agradarà als veïns”: “Potser no a tots ells, però sí que a la majoria”.

Crec que Barcelona té unes característiques úniques que faran que sigui un model de molt d’èxit”
John Hoffman, conseller delegat de la GSMA

“La transició pot ser una mica dura”

Hoffman no és aliè a la polèmica a la qual està sotmès el model superilla de Barcelona. “La transició pot ser una mica dura”, admet, però assegura que es tracta d’un “experiment” que “serà un model de molt èxit a la qual el món pararà atenció”.

Barcelona, capital tecnològica?

El màxim responsable del Mobile World Congress creu que Barcelona podria convertir-se en la capital tecnològica del sud d’Europa: “Tots els mecanismes ja són aquí, teniu el suport dels governs local i nacional i també de la ciutadania. Sembla una història d’èxit”.

Comparteix a: