L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha fet públiques, aquest dimecres, les dades actualitzades de consum d’aigua dels establiments turístics, en què es constata que els hotels de cinc estrelles consumeixen de mitjana 312 litres per persona i dia, una xifra que triplica la mitjana barcelonina, que, en el consum domèstic, és de 103 litres per persona i dia, segons les mateixes dades de l’AMB.

Als establiments de categories inferiors el consum és més baix però en tots els casos és superior al de la mitjana ciutadana. Tot i això, als establiments de categories superiors s’aprecia una reducció notable del consum d’aigua respecte a les dades d’un informe de Barcelona Regional del 2016.

tipus d’establiment20162022
5 estrelles i gran luxe545 litres312 litres
4 estrelles 373 litres184 litres
3 estrelles232 litres160 litres
2 estrelles165 litres167 litres
1 estrella 130 litres136 litres
hostals, pensions i albergs146 litres146 litres
hotels apartament i pisos turístics207 litres207 litres
Consum d’aigua per plaça i dia als establiments turístics. Font: AMB (2022) i Barcelona Regional (2016)

Fer un ús racional de l’aigua

Però encara que molts hotels hagin fet els deures en els últims anys, l’AMB ha explicat que també s’està treballant amb el Gremi d’Hotels per seguir reduint el consum d’aigua als establiments turístics. “Tenen una responsabilitat que han d’entomar a l’hora de fer un ús el més racional possible de l’aigua”, diu l’AMB.