protesta treballadors H&M
Foto: Jordi Bataller (ACN)

(ACN) H&M presentarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que comportarà el tancament de 28 botigues i afectarà 588 treballadors a Espanya a partir de setembre. Així ho han confirmat els sindicats CCOO i UGT en un comunicat conjunt aquest divendres. De moment, es desconeix quina serà l’afectació a Catalunya. La companyia de moda sueca també presentarà un altre ERO a les oficines de Barcelona. En aquest cas es descarta el tancament total de la seu.

Els sindicats CCOO i UGT han assegurat que negociaran amb el focus posat en el “manteniment del nombre més gran de llocs de treball” per minimitzar els efectes de “mesures tan dures com les plantejades per H&M”.

La multinacional ha anunciat amb temps l’expedient per donar compliment a la llei que obliga a comunicar amb sis mesos d’antelació el tancament de centres de treball.

Una etapa amb conflictes laborals

Recentment, l’empresa ha estat immersa en un conflicte laboral per un ERO que va acabar amb 349 acomiadaments i reducció de jornada per a 170 persones.  

Els treballadors es van manifestar en múltiples ocasions davant dels locals de l’empresa, especialment de la botiga insígnia d’H&M a Barcelona —al número 11 del passeig de Gràcia. En l’expedient anterior, la multinacional va abaixar definitivament la persiana de botigues en punts turístics com el Portal de l’Àngel i la Rambla.

La multinacional de la moda va incrementar els beneficis un 61 % en els primers nou mesos del 2023, fins als 7.147 milions.