Aquesta nova situació no agrada al Gremi de Restauració de Barcelona perquè provocarà, diuen, que els forns de pa tinguin unes despeses econòmiques menors i també menys pressió de l’Administració. “Volem la mateixa normativa tant per a uns com per als altres perquè ara la regulació de les fleques és molt més laxa i fan la mateixa activitat que nosaltres”, recrimina Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona.

Chias indica que això els permetrà tenir més avantatges respecte als bars i restaurants. Per la seva banda, el Gremi de Flequers tampoc no està content amb la nova llei, però en aquest cas per ser massa restrictiva. Reclamen que la limitació de l’espai destinat a la degustació pugui arribar fins al 40 % de la superfície total.

Segons el govern de Catalunya la nova reforma està pensada justament per combatre la competència deslleial d’aquests establiments cap als bars i restaurants. Després de la reunió del Consell Executiu, Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Ocupació, ha recordat que a aquelles fleques que ja tinguin les dues llicències no se’ls aplicarà la restricció del 33 %. Aquesta només serà aplicable als forns que només tinguin una sola llicència. Ara la llei haurà de passar pel Parlament per a l’aprovació definitiva.