El Gremi de Floristes de Catalunya denuncia la proliferació d’establiments de productes cannàbics que obren amb una llicència de floristeria, però que no es dediquen a la venda de flors i plantes. Segons explica el gremi, actualment a Barcelona hi ha entre 200 i 250 establiments d’aquestes característiques, i la major part d’ells es troben als districtes de Ciutat Vella i l’Eixample.

Asseguren que aquestes botigues “s’aprofiten” d’unes condicions massa obertes en la sol·licitud de llicències per tenir més d’un epígraf professional, ja que, ara per ara, no existeix una llicència específica per a establiments de productes cannàbics.

Per aquest motiu, el Gremi de Floristes reclama a l’Ajuntament i a la Generalitat que revisin les condicions per donar llicències de floristeria, ja que consideren que aquests comerços “es beneficien d’una activitat comercial que no té res a veure amb l’epígraf per la que es demana la llicència”.

Barna Centre també denuncia aquesta situació

L’associació de comerciants Barna Centre també denuncia la proliferació d’aquest establiments al barri Gòtic. I no només això, l’entitat assegura que els productes derivats del CBD “s’estan comercialitzant a botigues no especialitzades i a supermercats del barri“, i reclamen la creació d’una llicència específica que posi ordre a la situació.

L’Ajuntament no preveu, de moment, una llicència específica

L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat a betevé que té constància de la proliferació d’aquest tipus d’establiment, tot i que no els té comptabilitzats. També informa que aquestes botigues obren amb diferents epígrafs a més del de floristeria, com per exemple, de productes de cigarretes.

Fonts municipals admeten que la llicència amb què obren aquests establiments és legal, ja que no n’hi ha cap d’específica, i de moment no tenen previst crear-la. També han comunicat que no tenen en marxa cap tipus d’iniciativa per controlar-ne la proliferació.