farmacia estrella gotic cannabis

Durant anys, la Farmàcia de l’Estrella podia presumir de ser la botiga més antiga del carrer de Ferran. Datava de l’any 1840. L’abril del 2010, l’hereu del negoci, Carles Mallol, es va jubilar i la botiga va canviar de mans, però es va mantenir com a farmàcia. El maig del 2021, però, els llogaters van decidir traslladar el negoci perquè no podien assumir el cost del lloguer que els proposava la propietat, un cop acabat el contracte. Es van traslladar al carrer dels Banys Nous. Des de llavors, el local estava buit i ara, en plena Setmana Santa, ha reobert convertit ara en una botiga de CBD, un derivat de venda legal del cànnabis.

L’associació de comerciants Barna Centre ha lamentat el canvi d’activitat de l’emblemàtic establiment. En una piulada expliquen que en poc temps han obert “una vintena” d’establiments dedicats a la venda de derivats del cànnabis al Gòtic. I es pregunten si “l’especulació immobiliària, la pèrdua de serveis i la diversificació comercial” és “un problema de ciutat o només afecta el centre” de Barcelona.

Lloguers entre els 8.000 i els 20.000 euros

Fonts de Barna Centre han concretat a betevé que, tret d’algunes excepcions, els lloguers de locals al carrer de Ferran van dels 8.000 a més de 20.000 euros. Uns preus que no són assumibles per a molts negocis i que acaben provocant l’homogeneïtzació dels tipus de comerç que hi ha al carrer, ple de botigues de “souvenirs” i, ara, també de CBD.

farmacia estrella gotic cannabis

Decoració protegida

La propietat i els llogaters nous han respectat la decoració de l’antiga farmàcia, que està protegit per l’Ajuntament de Barcelona i, per tant, no es pot alterar sigui quin sigui el tipus de negoci que s’hi ubiqui. S’han conservat, per tant, els elements modernistes de fusta de la façana, la ceràmica vidriada de l’interior i un mosaic hidràulic.