(ACN/redacció) Compte enrere ja per a l’encesa dels llums de Nadal 2021 a Barcelona i els professionals de la flor i la decoració nadalenca ultimen preparatius. Aquest diumenge floristes i decoradors han presentat què serà tendència aquest Nadal, al recinte de Mercabarna-flor. Per la seva banda, el Gremi de Floristes de Catalunya recomana “avançar les compres” perquè hi pot haver manca d’abastiment d’algunes flors, plantes o complements.

Joan Guillén, el president del Gremi de Floristes, ha explicat que actualment ja hi ha problemes de subministrament i que alguns productes els arriben en “quantitats limitades” i que altres “no arribaran” a temps. Guillén ha assegurat que treballarà per “poder atendre a tothom fins a l’últim dia” malgrat els problemes de subministrament que hi ha ara com ara i els que poden arribar quan s’acosti Nadal, quan hi ha prevista una vaga de camioners. Davant d’això, el sector ha recomanat a la ciutadania que “vagi a les floristeries i faci comandes amb antelació”.

Natura i materials sostenibles, les tendències del 2021

Tal com ha explicat el director creatiu de Mercadecoracions, Daniel Santamaria, enguany s’imposa “el retrobament amb la naturalesa”, els materials sostenibles i la fusió del tradicional amb la innovació. Pel que fa als colors, els metàl·lics i el vermell segueixen sent els favorits.

Per la globalització, hi ha moltes opcions dins la tendència. La més forta, però, és el retrobament amb la natura. Es busca la fusió amb la tradició
Daniel Santamaria, director creatiu de Mercadecoracions

Santamaria s’ha mostrat optimista i ha dit que ja s’està veient moviment a les botigues, restaurants i hotels, on ja comencen a demanar als seus floristes decorar els espais. “Això vol dir que la gent s’està preparant bé per a Nadal”, ha relatat.

decoracio nadal 2021

Mercabarna-flor calcula que més de 2.000 professionals de la flor han assistit a la trobada. Esperen que enguany les vendes “vagin bé”, tot i que pensen que serà difícil igualar les de l’any passat, que, contra tot pronòstic, van augmentar, ha explicat el president de l’Associació de Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle. “Hem de tenir en compte que l’any passat estàvem tancats i això es va traduir en un creixement del consum intern brutal. Aquest any, la gent sortirà i calculem que tornarem a la normalitat d’altres anys en el consum nadalenc“, ha dit Batlle.