Foto: Norma Vidal (ACN)

(ACN) El tràfic total de mercaderies al Port de Barcelona ha caigut un 10,6 % al primer semestre en comparació amb els sis primers mesos del 2022, fins als 32,5 milions de tones, per una caiguda dels líquids a granel i dels contenidors de transbordament, segons han explicat aquest dimecres el director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell, i el president, Lluís Salvadó. El tràfic de contenidors s’ha reduït en la mateixa proporció al tràfic total, un 10,9 %, fins als 1,6 milions.

El director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell, ha explicat que el descens en el tràfic total de mercaderies no només afecta el Port de Barcelona, sinó que és una tendència generalitzada a la resta de ports de l’Estat i d’Europa, alhora que ha dit que espera una tendència a la recuperació tot i les “incerteses” de l’economia global.

La facturació creix un 5 %

Tot i això, la facturació durant aquest període ha augmentat un 5 %, fins als 92,2 milions d’euros, i les previsions de cara al 2023 apunten a una lleugera millora respecte als 181 milions de l’exercici anterior, però sense arribar als 190 milions d’euros, ha comentat Salvadó.

Es dispara el tràfic de vehicles i puja el nombre de creueristes

El tràfic de vehicles és dels millors indicadors que presenta el Port de Barcelona durant el primer semestre del 2023. Concretament, s’han mogut 410.809 vehicles, un 64,8 %, i ha registrat dades positives en tots els segments tant en exportacions com en importacions i trànsit. En aquest apartat, les exportacions presenten un augment del 33 %.

Pel que fa al nombre de passatgers de creuers, durant els sis primers mesos de l’any va superar els dos milions de persones, xifra que suposa un increment del 8,3 % en relació amb el 2019 i un 69,7 % més que al mateix període de l’any passat.

Per categories, tant creuers com ferris van mostrar increments en la mateixa línia. Pel que fa al nombre de viatgers de ferris, va créixer un 8,9 % en comparació amb el primer semestre del 2019, fins als 642.000, i un 23,9 % en comparació amb el mateix període de l’any passat.