L’entitat Alcil es dedica a la inserció laboral de persones amb certificat de discapacitat. S’ocupen des de fa cinc anys del repartiment a domicili del Mercat de les Corts i els bons resultats del servei durant les setmanes de confinament ha fet que altres equipaments comercials com el Rebost de l’Illa i els mercats de la Concepció i Sant Gervasi els hagin contractat.

Una desena de llocs de feina més

Rosa Moreno, encarregada d’Alcil, assegura que per a l’entitat és una gran oportunitat ja que “en un moment en què treballar no és fàcil, poder donar feina a més persones és una gran satisfacció”. Moreno explica que amb l’augment de la demanda s’han pogut contractar una desena de persones.

Part de l’èxit d’aquest increment es deu al bon servei donat al Mercat de les Corts. Moreno reconeix que “durant l’estat d’alarma el repartiment a domicili va representar un creixement d’un 330 per cent de les vendes de l’equipament”.

El Rebost de l’Illa

Un dels valors afegits que proporciona el servei és que en un únic enviament els clients poden rebre la compra que han fet en diferents establiments. Tot i que el repartiment és de pagament i està condicionat per la distància, des de l’Illa financen el primer enviament, que és gratuït.

Donar feina a persones amb discapacitat

El servei de repartiment a domicili no és l’únic que duu a terme l’entitat Alcil. Són els encarregats de gestionar també la vaixella reutilitzable que l’Ajuntament deixa en préstec per a les entitats, així com una botiga de papereria i un quiosc de premsa. A més, des de l’entitat, formen en competències laborals i destreses tècniques els treballadors.