Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, les nou illes del carrer d’Enric Granados acumulen 115 llicències de terrasses, 81 d’ordinàries i 34 d’autoritzades amb llicència extraordinària per la covid-19. Això suposa que el 60 % dels locals en planta baixa que hi ha en aquesta via tenen activitat econòmica amb terrassa, set vegades més que a la resta del districte de l’Eixample (on el percentatge no arriba al 8 %). Si totes les terrasses estiguessin plenes (i no es sobrepassés l’aforament) significaria un total de 1.500 persones al carrer.

Aquestes dades converteixen el carrer d’Enric Granados en el més tensionat i sorollós del districte, tot i tractar-se d’un eix pacificat fa molt de temps. Els resultats dels sonòmetres instal·lats en aquest cèntric passeig de l’Eixample han mostrat que tots els dies s’hi superen de manera continuada en tres decibels els límits permesos de nit i no és un problema estacional, sinó que es produeix tot l’any. També s’ha comprovat que existeix una correlació entre les hores de més soroll i l’horari de les terrasses.

Mesures per invertir la problemàtica

Totes aquestes dades les ha explicat Pau Gonzàlez, regidor del districte de l’Eixample, en l’acte de presentació d’un pla de mesures contra el soroll. L’acció principal serà avançar una hora del tancament de les terrasses del carrer d’Enric Granados per mitigar el soroll nocturn que afecta el veïnat d’aquest cèntric passeig.

El pla anirà acompanyat d’altres mesures com el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana, dels serveis de neteja del carrer i el control per tal que els establiments llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit. També es faran campanyes de conscienciació amb l’increment de promotors i la incorporació d’agents cívics.

La iniciativa s’ha topat amb el rebuig del sector, que creu que no solucionarà el problema del soroll i que, per contra, els perjudicarà econòmicament.

Comparteix a: