enderroc restaurant red fish platja somorrostro

Les màquines han tirat a terra el restaurant Red Fish, a la platja del Somorrostro. Es tracta d’un local que estava ubicat a l’extrem del moll de la Marina, dins del recinte del Club Patí de Vela. L’enderrocament té a veure amb el nou pla d’usos del Port Olímpic. El 2019 es va iniciar un procés per transformar-lo de cap a peus i ara el moll on hi ha el club queda restringit a activitats d’usos nàutics o de l’anomenada economia blava. En aquest sentit, activitats lucratives, com era el cas del Red Fish, en queden excloses.

No obstant això, segons fonts municipals, els responsables del Red Fish han aconseguit un altre local de restauració a través d’un concurs públic. Estarà ubicat dins del Balcó Gastronòmic, un gran espai de restauració que ha d’obrir portes a finals d’estiu al moll de Gregal.

“La manca d’espai fa l’enderroc necessari”

Des del Club Patí de Vela defensen que “la manca d’espai per poder posar més patins, a causa de l’èxit de la instal·lació, fa que l’enderroc sigui necessari“. Ho ha dit el president del club, Rafel Figueroa, als micròfons de betevé. Segons ha explicat, van arribar a un acord amb B:SM (l’empresa pública que gestiona l’espai) per renovar la concessió del club, que va expirar el 2020, i una de les condicions era aquesta.

El nou contracte implica adequar la instal·lació al nou Pla d’usos del Port Olímpic, aprovat al ple de maig del 2023 amb els vots a favor de la majoria de grups, excepte Junts i Cs. Des del club han hagut de sol·licitar una nova llicència d’activitat i també tirar a terra el restaurant, per considerar-lo una activitat lucrativa.

Crítiques a les xarxes per l’enderroc

Algunes veu s’han alçat a les xarxes socials en contra de l’enderroc. D’una banda, el president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha dit a X (l’antic Twitter) que Collboni “no ha volgut salvar” un restaurant que ha qualificat “d’emblemàtic”. Sirera ha afegit que l’alcalde “és molt valent amb els empresaris”, però que “amb els ocupes de Can Vies no s’atreveix”.

D’altra banda, el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha escrit a Instagram, amb to irònic, el següent missatge: “M’agrada molt viure en una ciutat en què es té cura dels emprenedors i es protegeixen els espais singulars“. “Molts ànims i tot el suport a la família del Red Fish”, ha afegit.