Viatja cap a Londres però ho fa amb un equipatge poc convencional. ANDY CARROT "Jo tinc un teclat i el porto en una maleta resistent embolcallat amb moltes tovalloles i per això estic segur que estarà bé." Agafar un avió i portar instruments musicals no és gens fàcil. Els canvis de pressió i temperatura de la bodega afecten la sonoritat de l'estri, i, a més, el tracte de l'equipatge no convenç els intèrprets. Per això prefereixen no separar-se'n. MARIA JOSÉ POC "Viajo con un ukelele que lo quería llevar en mano porque seguramente si lo mando por equipaje, como las maletas, lo romperán muy fácilmente." MARCELO RODRÍGUEZ "Tres tambores y los llevamos en la maleta de mano para custodiarlos para no ponerlos en la bodega." Arran d'això, el Parlament Europeu ha aprovat una normativa que permet els instruments de petites i mitjanes dimensions ser considerats com a equipatge de mà als vols europeus. JAVIER CUBEDO, Societat d'Artistes Intèrprets o Executants "Això és un gran pas i estem contents perquè aquesta norma beneficiarà no solament els músics professionals sinó els estudiants, els dels conservatoris..." L'esmena també empara els instruments pesants, en aquest cas l'usuari pot comprar un bitllet addicional però lliure de taxes. La intenció és evitar pèrdues i inconvenients per als músics professionals. GASPAR MONTESINOS, trompetista OBC "Pot patir a la bodega, pot patir rebregades. Tinc companys que han tret els instruments doblegats." JOSE VALENTÍN CENTENERO, violinista OBC "Espero que por fin garantice una situación en el avión. Es decir, un músico hasta ahora no tiene claro si va a poder subir el instrumento al avión o no." Ara a qui li toca és al Consell de Ministres Europeu, que és qui haurà de ratificar la normativa perquè els músics tinguin un millor record dels aeroports.

Fins ara, els instruments viatjaven a la bodega de l’avió i eren apilats amb la resta d’equipatge pesat. A més, els canvis de pressió i les baixes temperatures afectaven la seva sonoritat. Tot plegat generava una sensació d’inseguretat entre el col·lectiu d’artistes. Tant músics professionals com amateurs es queixaven d’una normativa que els impedia viatjar amb els seus instruments d’una forma segura. Fins i tot alguns intèrprets s’han vist obligats a cancel·lar concerts per pèrdua d’instruments.

La petició per tirar endavant aquesta nova normativa va ser impulsada per la Federació Internacional de Músics (FIM), la Performing Arts Employers Associations League Europe (PEARLE) i la societat de gestió d’Artistes, Intèrprets i Executants (AIE). Més de 43.000 signatures hi van donar suport. L’eurodiputat George Bach va dur el projecte a l’Eurocambra, on va ser aprovat amb 580 vots a favor, 47 abstencions i 41 en contra. Això sí, la llei no entrarà en vigor fins que el Consell Europeu de Ministres no la ratifiqui.