4.276 €. És el preu a què es paga el metre quadrat a Sarrià - Sant Gervasi, una xifra molt més alta que la d'altres indrets de la ciutat. Segons un estudi del portal immobiliari Fotocasa, a Nou Barris el cost del metre és més de 2.400 euros més barat. L'informe apunta que al mes de juliol el preu dels habitatges de segona mà va pujar a cinc districtes de la ciutat en comparació amb el juny. Són l'Eixample, les Corts, Sarrià - Sant Gervasi, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc. En canvi, a Horta-Guinardó, Gràcia, Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris el cost va baixar.

Sarrià – Sant Gervasi és el districte més car de la ciutat, amb un cost de 4.276 euros el metre quadrat. Tot i això, aquest no és el districte de la ciutat en què més han pujat els preus. A l’Eixample es van incrementar en un 1,7% i a les Corts, un 1,6%. Sarrià – Sant Gervasi ocupa el tercer lloc, amb un augment d’un 1,1% del valor dels pisos. A Ciutat Vella i Sants-Montjuïc també es van encarir els preus amb un 0,5% i un 0,2% respectivament.

Als cinc districtes restants, en canvi, van baixar els preus respecte al juny. A Sant Martí els habitatges es van abaratir un 0,6%, a Gràcia, un 0,4% i  a Horta-Guinardó, un 0,2%. Els dos districtes on més es va rebaixar el preu són Sant Andreu, amb una baixada del 1,6%, i Nou Barris, amb una davallada 1,9%. Precisament, Nou Barris es manté com el districte més econòmic per comprar un habitatge. Em aquesta zona de la ciutat, el cost del metre quadrat és de 1.851 euros, més de 2.400 euros menysdel que val a Sarrià – Sant Gervasi.

Al conjunt de Catalunya el preu per metre quadrat es troba força per sobre de la mitjana espanyola, que se supera en un 22,9%. Amb un cost de 2.017 euros el metre, Catalunya és la tercera comunitat autònoma amb els preus més alts, només per darrere del País Basc i Madrid. En total, s’han analitzat 81 municipis catalans, en 15 dels quals han augmentat els preus.