Aquesta imatge cada cop serà més habitual al Mercat de la Marina. De les 27 parades que té l'equipament, una ja ha abaixat la persiana i tres estan en traspàs. Segons els comerciants, en els darrers mesos han notat que les vendes han caigut força. Tant és així que alguns ja parlen de pèrdues de fins al 75 % respecte a l'any passat. Per això, els paradistes demanen ajudes a l'Ajuntament en forma de subvencions. Rosa García presidenta Mercat de la Marina “Si partimos de que no tenemos dinero porque las ventas son escasas y hay mucho gasto, pedimos alguna ayuda pero en vez de meter una persona que podemos hacer nosotros como lo estamos haciendo. La dinamización la hacemos nosotros. Es decir, no hemos notado que por tener dinamización venga más gente” Els paradistes asseguren que els responsables de les pèrdues són els supermercats. Afirmen que els suposen una competència deslleial i, per això, tant comerciants com clients demanen a l'Administració que reguli l'obertura d'aquest tipus d'establiments. Bienvenida Soriano clienta “Pueden comprar mucho mejor, son cadenas mucho más grandes y está claro que la competencia no es legal. A mi me gusta mucho más el mercado. Es más familiar, mucho más familiar, y nos están dejando sin ello. A mi me gusta mucho más, la verdad” Des de l'Ajuntament asseguren que els comerciants d'aquest equipament són poc participatius i els demanen un canvi d'actitud per continuar fent accions conjuntes que facin tornar els clients al Mercat de la Marina.

De les 27 parades que té el Mercat de la Marina, una està tancada i tres estan en traspàs. Aquests són els primers efectes que ha tingut l’obertura massiva de supermercats al barri. Els paradistes asseguren que no poden competir amb aquests tipus d’establiments, no només pels preus, sinó també per la gran flexibilitat horària que tenen.

Per tal de frenar el tancament de més parades, Rosa García, la presidenta del Mercat del Mercat de la Marina, demana a l’Ajuntament ajudes directes per als comerciants. Afirma que la presència de dinamitzadors no és suficient per reactivar les vendes i denuncia que aquesta tasca la poden fer els mateixos botiguers.

Al darrer plenari del districte, el Grup Municipal de Ciutadans va sol·licitar al govern que insti l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona a realitzar en un termini de tres mesos un pla específic de dinamització i promoció dels mercats del districte. A la vegada que va reclamar posar en marxa accions concretes que ajudin els paradistes de la Marina a recuperar la facturació.

Des del consistori es va assegurar que aquest equipament ja havia tingut dinamitzadors, però que els botiguers no es van mostrar gaire participatius amb la iniciativa. Tot i això, la consellera de la Marina, Esther Pérez, també va afirmar que es tornarien a posar en contacte amb ells per treballar conjuntament.