Mentre els veïns preparaven l’àpat, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament Gerardo Pisarello ha passat per la zona i els afectats han aprofitat per exposar-li el seu cas. Pisarello els ha assegurat que el consistori està estudiant mecanismes per evitar la compra massiva d’edificis.

En el cas d’aquest edifici de Roger de Flor, on hi ha 28 pisos, ja fa mesos que els veïns denuncien assetjament immobiliari. A l’abril, el llogater del 5è A va rebre el primer burofax en què se li anunciava que li vencia el contracte i no l’hi renovaven. El document de l’administrador de finques li donava un termini de dos mesos per deixar casa seva. Tot i que el calendari ha vençut, no ha abandonat el pis i la resta de veïns asseguren que tampoc no tenen intenció de fer-ho quan se’ls acabin els contractes.

Els veïns, durant els mesos d’abril i maig, ja van detectar la presència d’homes amb “vestit i corbata” mirant la finca per fora i visitant els quatre pisos que hi ha buits i que no s’han posat a lloguer. L’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample alerta que cada cop hi ha més immobles del barri amenaçats de compra. Asseguren que tenen localitzats 12 edificis amb aquesta problemàtica.