XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona: "El vehicle elèctric forma part important d'aquesta estratègia per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones, generar activitat econòmica i crear llocs de treball" JOSÉ MANUEL SORIA, ministre d'Indústria, Energia i Turisme "Es una apuesta que tiene sólidos fundamentos porque las previsiones y las perspectivas de crecimiento de la actividad y del empleo en este pais son ya irreversibles." ARTUR MAS, president de la Generalitat: "Hi ha marques de ciutats i hi ha marques de països, i en les marques mundials, no només europees sinó mundials, Barcelona és una molt bona marca" Aquí es dóna a llum el nou cotxe elèctric de Nissan. Es creen les bateries i es fabriquen els motors. L'e-NV200 és el segon vehicle elèctric que la multinacional japonesa fabrica. L'aposta de Nissan ha partit d'una inversió de 100 milions d'euros a la planta de Barcelona, on es farà de forma exclusiva a la planta de la Zona Franca i es distribuirà a tot el món. Ha donat ocupació a 700 persones entre empleats de l'empresa i de companyies preveïdores i es preveu una producció de 20 mil unitats l'any. La nova furgoneta de Nissan no només suposa una revolució. Diuen els fabricants que contribueix a reduir els costos de manteniment, alhora que respon a les expectatives del mercat actual. Us ho ha explicat des de la planta de la Zona Franca, Carla Ameller.

La companyia ha invertit 100 milions d’euros per a la construcció d’aquest nou vehicle que ha generat 700 nous llocs de treball a la planta de la Zona Franca i a les companyies proveïdores. La previsió inicial és produir unes 20.000 unitats amb un cost de venda inferior als 30.000 euros. La furgoneta elèctrica e-NV200 té tres models diferents: una versió adaptada pel transport de mercaderies, una de taxi i una de passatgers.

Segons la companyia “es fa un pas de gegant” apostant per la producció d’aquest vehicle fora del principal centre productiu que la multinacional té al Japó. Per celebrar la posada en marxa de la producció de la furgoneta, la companyia ha convidat als líders polítics. El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha assegurat que amb l’aposta de la companyia per la planta de la Zona Franca es posen de manifest les perspectives de creixement ecònomic al país que ara són “irreversibles”. També el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat el prestigi de la marca Barcelona per captar les grans multinacionals, mentre que l’alcalde de Barcelona ha destacat la capacitat de la ciutat per crear nous llocs de treball.