La ciutat enceta aquest dimarts una setmana ben blanca amb la Bridal Week. La primera cita és amb la Passarel·la Gaudí Núvies 2014. Rosa Clará ha firmat els primers dissenys que s’hi han pogut veure. La col·lecció s’inspira en els anys 30 i també en les grans dives del cinema dels anys 50. Tampoc hi ha faltat el tul, el teixit estrella en les col·leccions de la modista catalana.

21 dissenyadors més mostraran les seves propostes per a les núvies de 2015 fins al 9 de maig, com Jesús Peiró o Victorio & Lucchino. Pronovias serà l’encarregada de tancar l’edició d’enguany al Pavelló Italià del recinte firal de Montjuïc.

El Saló Internacional Noviaespaña prendrà el relleu entre el 9 i l’11 de maig. 200 marques mostraran les últimes tendències en moda nupcial, complements i accessoris, comunió i cerimònies. La fira ocuparà un total de 30.000 metres quadrats i el 50% dels expositors seran internacionals.

Les núvies de 2015

L’aire vintage, els detalls primaverals i el romanticisme impregnaran les tendències en moda nupcial de 2015. Sobre la passarel·la, s’hi veuran teles com l’encaix de “chantilly”, el “mikado” de seda o els clàssics tul, gasa i organzes. El blanc en tots els matisos manté el regnat entre els vestits de núvia, tot i que tímidament hi apareixeran tocs de color perla, rosa, beix, blau cel o gris.

Les bodes d’or de Pronovias

La firma Pronovias fa 50 anys que vesteix núvies. Per celebrar-ho, aquesta setmana mostra mig centenar de vestits al Convent dels Àngels de Barcelona. S’hi poden veure dissenys que l’empresa catalana va dibuixar en homenatge a la duquessa de Cambridge, Caterina. Comparteixen protagonisme amb d’altres també d’emblemàtics com els models Camisa, que Pronovias va dissenyar el 1972. Un cop s’acomiadi de Barcelona dissabte, l’exposició viatjarà a dues capitals de la moda, Nova York i Milà.