Els responsables dels gremis de majoristes de peix i marisc i els de fruita han explicat aquest dimarts que tenen la voluntat de “reduir els marges” per afavorir el consum dels aliments típics de Nadal.

El peix i el marisc, més econòmics

Els preus del peix es mantindran com els de l’any passat. En alguns casos podran ser encara més baixos. És el cas del besuc, un 10% més barat, el preu del calamar fresc se situarà un 15% per sota que el de l’any passat i el lluç serà un 12% més econòmic. La gamba i els escamarlans congelats també es podran comprar a un preu inferiror al Nadal passat. Els majoristes recomanen que el consumidor compri peixos d’aqüicultura com la daurada, el llobarro o el turbot. Unes espècies que no varien de preu per aquestes dates.

La fruita i la verdura s’encareixen

El preus s’incrementaran al voltant d’un 4%. Les fruites que més es venen durant la campanya de Nadal són els plàtans, que sumen uns dos milions de quilos. De mandarines i taronges se’n comercialitzaran uns tres milions de quilos, de meló se’n vendran 500.000 quilos i de pinya, la mateixa quantitat. Els majoristes han alertat que el raïm serà més car que l’any passat perquè se n’ha reduït la producció.