Aquest vespre la màgia ha arribat al barri de Sants. Els patges reials s'han barrejat amb les majorets, els diables o els gegants del barri. El terra, s'ha omplert de caramels i els infants han buscat la manera que es compleixin tots els seus desitjos. NEREA "Li hem donat la carta al Pare Noel!" Fa 14 anys que se celebra i els mestres de cerimònies són l'associació Sants Establiments Units, els botiguers d'un dels eixos comercials amb més tradició de Barcelona. GEMMA SALVADOR, comerciant "Per intentar animar una mica el comerç, que la gent surti. Si heu vist, al carrer sempre hi ha molta gent i, vulguis que no, doncs sempre va bé per les botigues. I als nens, tot això els agrada molt." ANNA MARIA ROHE, comerciant "S'ha fet sempre, quan eren bones èpoques i ara. No crec que sigui per reactivar només. És una tradició que fa molts anys que la fem." A mig desembre al barri de Sants hi conflueixen dues tradicions: la castanyada i les festes de Nadal.

En la catorzena Gran Cavalcada de Nadal, el Pare Noel ha desfilat junt amb alguns patges reials, majorets, els diables de Sants i també els gegants del barri, entre ells, el de la Núria Feliu. Ha estat una cavalcada festiva, que ha trigat més d’una hora a arribar des de la seu del districte de Sants-Montjuïc, al carrer de la Creu Coberta, fins a la plaça de Sants.

L’objectiu de la rua era doble: d’una banda, crear ambient comercial en tot aquest eix del carrer de Sants, ple de botigues mitjanes i petites; de l’altra, contribuir a mantenir les tradicions nadalenques amb la participació de totes les entitats del barri. De fet, l’associació de comerciants Sants Establiments Units, que organitza la cavalcada, és un dels eixos comercials amb més història de tot Barcelona.