Sheldon Adelson, el magnat que vol construir un macrocomplex d’oci i joc a Catalunya o Madrid similar als que ja existeixen a Las Vegas, s’ha reunit amb les autoritats catalanes. El govern ha presentat la seva proposta a Adelson en una reunió que ha estat confirmada per portaveus de l’executiu català. En la trobada hi han participat el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, i el de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. A la trobada també hi han assistit representants del teixit empresarial català, com ara Isaac Andic (Mango), Marc Puig (Puig) o Carles Viarrubí (Rothschild).

Adelson, propietari de Las Vegas Sands Corporation, ha participat en les negociacions tot i que el portaveu del govern, Francesc Homs, havia explicat aquest dimarts al migdia que la Generalitat només està estudiant el projecte. Una de les possibles ubicacions que ofereix el Govern són uns terrenys al Prat de Llobregat.

També el secretari d’Estat de Comerç del Ministeri d’Economia, Jaime García-Legaz, s’ha reunit avui a Barcelona amb l’empresari. El magnat ha entregat al representant del Govern central el seu projecte empresarial i també les condicions que exigeix per posar-lo en marxa. Algunes de les exigències del multimilionari són més permissivitat en la regulació per fumar en espais públics, més flexibilitat laboral i tracte diferenciat per als expatriats, així com facilitats per utilitzar terrenys a baix preu.

Les autoritats de Madrid i Barcelona lluiten per aconseguir el projecte definitiu de l’Eurovegas. El macrocomplex rebrà inversions superiors als 16.000 milions d’euros i pot crear 200.000 llocs de treball en els propers 15 anys. Ara bé, els experts qüestionen que un negoci d’aquest tipus pugui beneficiar Catalunya i Barcelona pel tipus de turisme que atrau, i també per la tipologia d’activitat. Es calcula que un 30% dels ingressos d’aquests complexos provenen de persones que tenen addiccions, tant al joc com a les drogues i l’alcohol.