Raval km0 arriba a la tercera edició amb el mateix objectiu inicial: la dinamització social i comercial del barri. Aquest Nadal, tornen a centrar-se en la realització dels llums que guarniran alguns carrers i en la producció de bosses que es repartiran al comerç del Raval. Es tracta d’una iniciativa que serveix per formar i donar feina als veïns del barri.

Raval km0 és un projecte a través del qual persones en atur del barri obtenen formació i alguns també feina. En concret la formació la reben en serigrafia i en muntatge d’il·luminació i disseny. Aquest any, de les 17 persones formades vuit han estat contractades per fer els llums de Nadal d’alguns carrers del Raval i unes bosses de roba que els comerciants del barri repartiran entre els clients durant aquestes dates.

Sira Conteh i Cristian Quintana han estat seleccionats per treballar durant dos mesos. Per a tots dos és la primera vegada que tenen un contracte laboral. La Sira està contenta per haver estar un dels escollits. “Vaig fer un curs d’una setmana intensiu i em va agradar molt, és molt pràctic, aprens moltes coses. És una mica difícil, però em va agradar molt i vaig tenir la sort que m’han agafat per treballar”. Espera a més poder veure aquest Nadal pels carrers del Raval gent amb les bosses que ella ha ajudat a fer.

El Cristian també està satisfet per les coses que està aprenent. “Ho trobo molt interessant, jo em diverteixo, la veritat. I sí que és una sortida professional perquè això ho puc afegir al meu currículum i puc anar a una empresa que es dediqui als llums”. 

Projecte arrelat al barri

Raval km0  és una iniciativa en el marc del grup Territori Socialment Responsable. El projecte està promogut per l’Eix Comercial del RavalImpulsem i la Fundació Tot Raval.

El director de la fundació, Òscar Esteban, assegura que tot i la joventut de la iniciativa és un projecte consolidat al barri.“En alguns aspectes ens ha estat més fàcil que altres anys. En el sentit que per exemple en el nombre de voluntaris que han participat en el projecte com veïns i comerciants fotografiats n’hi ha més i ha estat més fàcil explicar el projecte perquè la gent ja ho coneix des de l’any passat, quan vam decidir i vam poder penjar-ho al carrer”.

Qui vulgui veure aquests llums de Nadal encesos al carrer haurà d’esperar fins al 25 de novembre, data en què es procedirà a l’encesa oficial.