Sis productores de cervesa artesana, el festival Esperazah i les cooperatives Cal Cases, Frescoop, Txarango i Dies d’agost s’han unit amb l’objectiu de servir cervesa i infraestructures a festivals i esdeveniments culturals i socials. Són Les Contrabandistes i, mentre tot funciona a mig gas per la pandèmia, han obert botiga a la Vila de Gràcia, al carrer de Siracusa, compartint local amb la llibreria Aldarull.

Arrencada frustrada per la pandèmia

Capfoguer, Cornèlia, Rosa de Foc, La Bordeta, Júpiter i Lo Vilot són les sis productores de cervesa artesana que han decidit fer pinya juntament amb promotores culturals per ser una alternativa real a la cervesa industrial i oferir un consum conscient. “És una ambició que moltes cerveseres ja teníem, arribar a grans esdeveniments culturals, musicals, el que passa és que no teníem eines o no havíem trobat el moment d’ajuntar-nos. La gira de Txarango ens donava aquesta excusa i aquesta oportunitat“, comenta el Víctor Figueroa de Les Contrabandistes. El projecte de la cooperativa cervesera havia d’arrencar amb la gira de comiat de Txarango, que s’ha vist cancel·lada pel coronavirus.

Les Contrabandistes obren botiga a Gràcia

Tot i que la gira es va suspendre per la crisi sanitària, la cooperativa cervesera ha tirat endavant amb una botiga a Gràcia. Aquest espai ofereix les cerveses de les sis productores amb una trentena de varietats diferents. A més, els serveix per mostrar les infraestructures de les quals disposen i també perquè es pugui tastar la cervesa que han fet conjuntament pels festivals. Es diu Tribu i està elaborada amb ingredients locals. La Juda Lipcovich de Les Contrabandistes explica que aquest nou sabor “és una recepta conjunta que és especial per a festivals, és una cervesa suau, lleugera, més o menys la que la gent està acostumada a beure als festivals”.