(ACN) La contractació d’oficines a Barcelona ha caigut un 39 % durant el 2023, en comparació amb l’any anterior. Es tracta de 238.000 metres quadrats menys. Segons dades de la immobiliària Forcadell, és la xifra més baixa des del 2013, sense tenir en compte el 2020, marcat per la pandèmia. La consultora immobiliària ha indicat que el mercat d’oficines de la ciutat va mostrar “dues velocitats diferents” durant l’últim any.

D’una banda, el centre de la ciutat va mantenir un ritme de contractació “elevat”, amb una disponibilitat “limitada”. En canvi, el districte del 22@ va mostrar una disminució “notable”, sobretot derivat de l’absència d’operacions de gran envergadura. Els resultats del 2023 “concorden amb les projeccions inicials”, ha detallat Forcadell.

Tipus d’interès, inflació i context geopolític

En aquest sentit, en un comunicat, la consultora ha recordat que l’últim exercici va estar marcat per l’augment dels tipus d’interès, la inflació i el context geopolític. A tot plegat se li va afegir la “transformació” del mercat laboral, que va generar “adaptacions” per part del sector d’oficines.