En quatre anys, s'han fet a Barcelona 93.000 accions de rehabilitació d'edificis. És l'únic sector de la construcció que continua creixent i s'ha convertit en un dels eixos temàtics de la 17a edició del Construmat. En plena crisi del sector, el saló vol trobar-hi solucions i els seus responsables aposten per la internacionalització. Asseguren que països com el Brasil o el Marroc ofereixen bones oportunitats. Tot i això, diuen que cal també que l'administració els doni suport. Una petició que el president de la Generalitat ha respost durant la mateixa inauguració. Des d'avui i fins divendres, la fira està oberta per al públic habitual, els professionals del sector. Dissabte, però, per primera vegada, hi podrà accedir el públic general. L'extensió del Construmat d'enguany és inferior a la de l'edició anterior. Són 40.000 metres quadrats en què exposen més de 1.300 empreses.

Del 16 al 21 de maig participen a Construmat 1.318 empreses, 32 menys que l’any anterior, en un saló de 40.000m2 a la Fira de Barcelona. Companyies de 28 països participen en un saló que obre les portes a nous mercats exteriors, especialment el Brasil.

La fira centrada en la construcció aposta aquest any per a la rehabilitació, un sector que ha crescut un 11%, segons l’organització. El públic assistent, professionals i amateurs, podrà gaudir de descomptes en materials i serveis de construcció, per exemple, per a fer reformes. La innovació i la sostenibilitat són el segon i tercers eixos que estructuraran la Fira, en què s’ha organitzat una competicició de maquetes d’edificis solars de 15 països europeus.

Fins ara estava dirigida només a professionals, però a partir d’aquesta edició Construmat s’obre també al gran públic, que hi podrà accedir el dissabte 21 de maig amb una entrada de 10 euros.