Arrenca la vaga de majoristes de fruites i verdures a Barcelona aquest dilluns, que seguirà dimecres, 7 de desembre, per demanar un conveni millor. La vaga l’ha convocada el sindicat CCOO. Els manifestants han bloquejat aquest matí els tres accessos de Mercabarna durant més d’una hora, un fet que ha generat problemes de trànsit als voltants.

Segons Mercabarna, a partir de les 7.45 h s’han començat a obrir els accessos i les parades i l’activitat comercial funcionen amb normalitat. L’associació d’Empresaris Majoristes assegura que el seguiment de la vaga no arriba al 5 % dels 2.000 treballadors del mercat. Segons l’entitat, les 135 empreses han obert els 400 punts de venda i s’està garantint l’abastiment de producte.

Mercabarna piquets

Des del sindicat critiquen el preacord al qual s’ha arribat recentment perquè consideren que perdran poder adquisitiu i empitjoraran les condicions laborals. En la primera jornada de vaga faran una concentració aquest dilluns, d’11 a 12 h, davant l’edifici de Mercabarna.

Un preacord signat sense consens

Amb aquesta vaga les persones que treballen al sector reclamen a la patronal i a la UGT que s’asseguin de nou a negociar per avançar en aquesta línia, ja que creuen que el preacord que han assolit en solitari no garanteix el poder adquisitiu i empitjora les condicions laborals al sector.