imatges contenidors primer dia vaga neteja

La vaga de neteja de sis dies a Barcelona haurà durat només 24 hores. L’únic sindicat convocant, la CGT, ha optat per desconvocar-la aquest dilluns, a les 21.30 h, per “la falta de seguiment i pel desgast que implica”. El sindicat majoritari, la UGT, no s’havia sumat a l’aturada després d’haver acordat conjuntament amb CCOO millores salarials amb les diferents empreses, que la CGT considera insuficients.

Afectacions mínimes als carrers en la vaga de neteja

La vaga ha tingut afectacions mínimes en les primeres hores a Barcelona i no s’ha fet notar als carrers. Des del sindicat convocant, la CGT, acusen la UGT d’haver sabotejat l’inici de l’aturada, activant contrapiquets a la seu d’FCC de la Zona Franca aquest diumenge a la nit. El portaveu de la CGT, Israel Hernández, considera que van impedir el dret a vaga paralitzant el piquet “per rebentar la protesta” i explica que va haver-hi moments de tensió quan representants de la UGT “es van posar violents”.

LA CGT va decidir mantenir en solitari la vaga, després de considerar insuficient l’acord pactat per la UGT i CCOO que van pactar revisar sous i augmentar un 8 % el poder adquisitiu dels treballadors els últims tres anys. Demanen que s’acabin els torns de set dies i l’eventualitat de part dels treballadors.