comerç portal de l'àngel

(ACN/redacció) Els dos grans sindicats, CCOO i UGT, s’han pronunciat en contra de la proposta de la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, que té el suport de l’Ajuntament, d’obrir les botigues tots els dies de la setmana —inclosos els diumenges i els festius— de maig a setembre a partir del 2022. La proposta l’haurà d’aprovar inicialment el Plenari Municipal i, posteriorment, la Generalitat.

No crearà llocs de treball

Totes dues organitzacions a través d’un comunicat propi han fet saber el seu rebuig. UGT s’hi ha mostrat “en total desacord” i ha assegurat que aquesta mesura “no crearà llocs de treball” sinó que pretén “precaritzar encara més les persones que treballen al sector del comerç”. CCOO ha coincidit en aquest punt ja que, diu, “les empreses distribuiran les jornades de dilluns a diumenge”, fet que “dificultarà encara més la complicada conciliació de la vida personal i laboral” dels empleats.

Per UGT, la demanda de les patronals és “abusiva i totalment inacceptable”, ja que no té en compte l’opinió dels treballadors de les botigues. Aquest sindicat diu, a més, que la promesa de crear 3.200 llocs de treball no es complirà i considera que aquest acord “no incentiva ni l’economia, ni el consum ni els llocs de treball“.

No beneficiarà el petit comerç

CCOO també ha qualificat la proposta de “vergonyosa”. Pel sindicat s’ha acordat “al marge” dels treballadors i dels seus representants i lamenta que el plantejament “ampliï amb escreix” els 10 diumenges i festius d’obertura comercial permesos a l’any fins ara.

CCOO també dubta que aquesta mesura sigui beneficiosa per al petit comerç i l’empresa familiar, i afegeix que a qui afavorirà “veritablement” són les grans superfícies i les grans cadenes de distribució.