La família amb tres menors de Ciutat Meridiana que va ser desallotjada aquest dijous pels Mossos ja ha tornat a casa. La Ruth, visiblement feliç, ha recuperat les claus i ha pogut entrar de nou al pis del carrer de Rasos de Peguera, després que el banc propietari hagi fet marxa enrere amb el desnonament.
Tal com ha avançat el diari ‘Ara’, i ha pogut confirmar betevé, el BBVA assegura que desconeixia la situació de vulnerabilitat en què es trobava aquesta família. El banc, que és propietari del pis del carrer de Rasos de Peguera, afirma que ningú no els ho va notificar i que, si hagués estat així, el desnonament no s’hauria produït. L’entitat explica que la seva política d’empresa és justament la de no desallotjar famílies vulnerables.
Han passat la nit en una pensió
Tant la Ruth com els seus fills han hagut de passar la nit en una pensió assignada pel servei d’emergències. Ara, tota la família respira una mica més tranquil·la. “Ara toca dir-los-ho als meus fills, perquè encara no ho saben. Vull agrair tota la gent que ha vingut a donar-me suport“, ha dit la Ruth, després de tornar a trepitjar casa seva.
La dona denuncia que ni el seu advocat ni el jutjat li van notificar que la propietat tenia previst desnonar-la i que els serveis socials tampoc no la van ajudar quan els va alertar de la presència dels Mossos abans del desnonament. Aquest divendres la Ruth i el Fili Bravo, de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, han acudit a la Ciutat de la Justícia i al Col·legi d’Advocats però asseguren que “no ens ha servit de res”.
Els Mossos no tenien ordre judicial
El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat a la Cadena SER que en el desallotjament que es va fer dijous a la nit, després que la Ruth reocupés el pis que havia estat desnonat al matí, no hi havia ordre judicial. Això ha provocat la indignació d’entitats de defensa dels drets civils com Irídia, que n’ha responsabilitzat al Departament d’Interior. Considera que el desallotjament dels Mossos, que es va produir just abans del toc de queda, és de “dubtosa legalitat davant d’un domicili estable”.
Des de l’Observatori DESC asseguren que s’han vulnerat diferents drets. La seva directora Irene Escorihuela, esmenta el dret a la vida i el dret a no patir tractes inhumans ni degradants “perquè no oblidem que aquesta família no té cap alternativa habitacional“. Escorihuela afegeix “estem parlant d’un desnonament sense un atlre lloc on anar”.
Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) asseguren que l’execució es va notificar als ocupants el 23 de juliol i que, de fet, en van sol·licitar la suspensió però els la va denegar.