turistes

Gran afluència de visitants aquest inici de l’estiu a Barcelona amb una millora de les xifres del juny del 2022. La majoria de turistes que visiten Barcelona són estrangers, mentre que en menor proporció ho fan els visitants de la resta de l’estat. Aquest juny van visitar Barcelona 664.491 persones estrangeres, 40.000 més que el juny de l’any passat. Són dades que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El mateix va passar amb els visitants espanyols que arriben a Barcelona: si el juny del 2022 van venir 126.981 persones, enguany ho van fer 153.723. L’estada mitjana a la ciutat ha estat de dos dies i mig en comparació dels 2,7 dies d’estada que feien l’any passat.

Més pernoctacions a Catalunya

Pel que fa a les pernoctacions hoteleres a Catalunya, el mes de juny van pujar un 3,7 % respecte al mateix mes de l’any passat i van arribar als 6,3 milions. Els preus hotelers també es van incrementar en un un 8,9 %, mentre que l’ocupació mitjana va ser del 62,6 % a Catalunya.

Catalunya, segona destinació de turistes espanyols

Les dades de l’INE també indiquen que Catalunya va ser la segona destinació turística dels residents espanyols al juny, amb el 15,7 % del total, darrere d’Andalusia. En canvi, va baixar fins a la tercera posició entre els estrangers, amb un 18,3 %, darrere de les Balears i les Canàries.