Les entitats es manifesten a les portes de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per reclamar diàleg a la Generalitat. Els convocants asseguren que malgrat haver demanat obrir diàleg amb l’Administració catalana, no han rebut resposta ni de la consellera Dolors Bassa ni de Presidència.

La sostenibilitat dels centres especials de treball (CET) estan en risc per la reducció de les partides pressupostàries que els assigna la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. És el que denuncien les entitats més representatives del sector, entre les que s’inclouen AECEMCO, COCEMFE, FECETC, FEACEM Catalunya, AECEMFO, ASPAYM, FESOCA i ECOM.  Segons diuen els afectats, també hi ha un greu perill per a un bon grapat de  llocs de feina de persones amb discapacitat física, sensorial i orgànica.

Carta a la Generalitat sense resposta

Les entitats expliquen que s’han vist obligats a mobilitzar-se per la delicada situació que els està tocant viure des de l’inici de les retallades i per la manca de predisposició de la Generalitat a dialogar sobre la qüestió. Segons argumenten, el 2 d’agost van posar en coneixement de la situació la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i van reclamar una trobada entre les parts. Fins avui encara no han rebut resposta.