L’antic bar Pinotxo del Mercat de la Boqueria ha recuperat el cartell amb el nom original de l’establiment, després de retirar-lo per un litigi entre els operadors actuals i els antics propietaris. La reposició del rètol es produeix uns dies després que l’hereu del mític establiment hagi anunciat que obrirà un local amb aquest nom al Mercat de Sant Antoni el setembre.

Un jutjat mercantil de Barcelona ha aixecat les mesures cautelars i és per això que els titulars de la parada han optat per penjar de nou el cartell mentre no es resolgui el cas per la via judicial.

Un traspàs polèmic

El traspàs d’aquest establiment emblemàtic ha estat polèmic des d’un inici. El propietari anterior, Juan Bayén, va decidir traspassar-lo de manera unilateral sense tenir en compte que la meitat del negoci familiar era propietat del seu nebot, Jordi Asín Bayén. Davant d’això, Asín Bayén va decidir emprendre accions legals per revocar la decisió del seu tiet, mor recentment.

El Pinotxo Bar era un negoci familiar ubicat al mercat de la Boqueria que feia més de 80 anys que estava en marxa. Fins fa un temps, al capdavant de l’establiment hi havia en Juan Bayén, conegut per tots com el Juanito, i el traspàs del negoci el febrer del 2023 va agafar per sorpresa molts paradistes i clients del mercat.