El Bar del Convent, ubicat al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, ha reobert amb un projecte social juntament amb l’empresa d’inserció Sant Pere Food Services. L’objectiu que tenen és clar: inserir laboralment joves en situació de vulnerabilitat que prèviament s’han format en temes de cuina i restauració. Sant Pere Food Services està gestionada per la Fundació Comtal, Revisa i la institució La Salle.

Trampolí laboral

El Bar del Convent, segons Milena López, responsable de l’establiment, serveix de trampolí perquè “els joves que s’han format en temes que tenen a veure amb l’hostaleria, com cuiners o cambrers, tinguin una oportunitat de feina real“. De moment, explica López, “han passat pel bar set joves i a alguns aquesta feina els ha obert les portes a altres ofertes laborals“.

La feina al Bar del Convent els proporciona, segons López, “uns ingressos que els permetin plantejar-se llogar un pis o ajudar les seves famílies”.

Inserció laboral i social

Amine Bennai, Abdul Sumbra i Ibrahim Bad són els tres joves que treballen ara al bar. Tots han passat prèviament per l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal, on han rebut formació en cuina i restauració. I ara aquesta formació es completa amb la pràctica real. Amine Bennai explica que “m’està ajudant a saber més coses sobre la cuina, com els tipus d’entrepans que es poden preparar, però m’ajuda molt a aprendre l’idioma“.

L’Ibrahim i l’Abdul comparteixen feina amb l’Amine. Ells també creuen que el seu pas pel Bar del Convent els està ajudant a saber més coses sobre aquest treball. I hi ha qui com l’Abdul té clar que s’hi dedicarà en un futur.

El meu somni és tenir el meu propi bar o restaurant i per això estic estudiant un grau mitjà de cuina”
Abdul Sumbra

Gestió temporal amb opció de pròrroga

El Bar del Convent ha reobert amb un projecte més social fruit de la col·laboració de la Fundació Comtal, Revisa i La Salle. De moment el Bar del Convent té un conveni de dos anys amb l’Ajuntament per gestionar l’espai. Fonts del projecte asseguren, però, que hi ha possibilitat de pròrroga.

La Fundació Comtal és una organització no lucrativa que treballa a Ciutat Vella des del 1994 amb infants, adolescents i joves vulnerables perquè tinguin oportunitats de futur. Revisa es dedica als serveis de càtering des d’una perspectiva saludable, sostenible i social i la institució La Salle és una entitat educativa arrelada al districte des de fa més de 140 anys.