No hi ha millor manera que aprendre treballant. Això és el que estan portant a la pràctica a l’Escola de Segones Oportunitats de la Fundació Comtal, una entitat sense ànim de lucre que funciona des del 1994 al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. En aquests moments, 15 joves estan transformant un espai de l’entitat per fer un laboratori digital o Garage Lab, com l’han batejat. Els joves estan participant en tots els processos, des del disseny del nou espai al seu condicionament, així com al muntatge del mobiliari. Està previst que el nou laboratori estigui operatiu el gener vinent.

Aprendre amb la pràctica

15 joves d’entre 17 i 19 anys són els encarregats d’habilitar un nou espai aula de la Fundació Comtal. L’entitat treballa, des de l’any 1994, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat tinguin oportunitats de futur. L’Alejandra Pineda és la responsable de l’Escola Segones Oportunitat de l’entitat. Explica que “són joves que estan fora del circuit d’educació formal, que estan en un procés d’educació inicial. Estem transformant conjuntament amb ells aquesta aula per convertir-la en un laboratori digital en què posteriorment no tan sols ells continuaran les seves classes, sinó que serà un espai obert també a la comunitat”.

Treball comunitari

La feina dels joves en aquest projecte, segons explica l’Alejandra, no es limita només a la part pràctica, “ells han dissenyat, han fet els càlculs del material que es necessiten i fins i tot han fet les comandes”. En Redouane Kabouri, de 17 anys, viu aquesta experiència com un fet enriquidor en la seva formació i l’Ousmane Sarr afegeix que ha estat important treballar en grup i el que més li ha agradat és pintar.