Cada vegada són més els establiments que comencen a obrir al nou Balcó Gastronòmic del Port Olímpic. De moment, han aixecat la persiana dos restaurants: el Casa Carmen i el Superlocal. A més, funcionen tres quioscos de menjar: el Faborit, la gelateria Esfèric i Las Muns. Encara falten sis establiments perquè s’inaugurin —serà al setembre— i, d’aquesta manera, es completarà la flota d’11 locals que conformaran l’espai.

La coincidència amb la Copa Amèrica fa preveure més públic mentre duri la competició. A llarg termini, però, l’Ajuntament de Barcelona vol que aquest espai es converteixi en un centre gastronòmic de referència per a la ciutat.

balco gastronomic port olimpic

El Superlocal, l’últim restaurant a obrir

Aquest dissabte, 31 d’agost, va ser el torn del Superlocal, un restaurant de Pantea Group. El nou local es caracteritza per una oferta gastronòmica flexivegetariana, però també té cocteleria d’autor i un espai independent dedicat a les pizzes artesanes per emportar-se. Albert Bocalandria, xef del Pantea Group, ha explicat a betevé que donen molta importància al producte de proximitat. “Els petits proveïdors ens porten joies gastronòmiques, especialment verdures, que son les protagonistes dels nostres plats“, explica.

La voluntat de creixement de l’establiment és el mateix que el del balcó gastronòmic: “No busquem només clients turistes. Hem fet una aposta forta pel producte de quilòmetre zero i ens agradaria que el públic local ens reconegués com a tal”.

balco gastronomic port olimpic

Veïns contents amb la transformació

Els veïns de la zona es mostren satisfets amb la transformació. “Vivint al barri no baixàvem mai perquè no ens agradava l’ambient, però ara tenim moltes ganes d’anar als nous locals“, ha confessat una veïna que passejava pel Port Olímpic. “Als barcelonins sempre ens agrada un bon canvi”, opina un altre barceloní.

Amb un gelat a la mà, alguns menuts han tastat la nova oferta de gelats: “És molt bo”, diu un infant. Hi ha veïns que no creuen que sigui un espai “fet per als turistes”. Diuen que el balcó gastronòmic “omple de vida el Port” i fa que la gent torni a tenir ganes de passejar-s’hi.

La resta de locals que encara no han obert treballen a contrarellotge per funcionar com més aviat millor.