Al darrere del comptador de la llum, l'Helena hi ha instal·lat un assessor energètic. Un petit dispositiu que permet conèixer amb molt de detall quin és el consum elèctric. A través de l'ordinador es pot saber quins llums o electrodomèstics gasten més, i prendre mesures per estalviar en la factura de la llum. HELENA BERLANGA usuària de l'assessor energètic "Hem canviat un parell de llums que vam detectar que consumien força i els hem canviat pels LEDs i després sí que intentem consumir en les hores diuen que són més barates, les hores vall, que això també ho indica l'assessor." La instal·lació de l'assessor energètic és gratuïta i forma part de la campanya de l'Ajuntament "Carrega't d'energia", per incentivar l'estalvi de llum. ISABEL GALLARDO tècnica de l'Agència de l'Energia de Barcelona "El primer pas per estalviar energia és conèixer què cosumim i com consumim, i saber doncs per exemple què consumim quan no hi som a casa. En principi quan marxem de casa creiem que està tot apagat però en realitat hi ha molts consums // Pots saber si consumeixes més o menys que els teus veïns amb unes mateixes casuístiques com la teva." Una comparació de dades que es pot fer a través del web, en què els usuaris poden compartir experiències, i a través del qual també es poden seguir nombrosos consells per guanyar en eficència i estalviar diners i energia.

Amb aquesta campanya el consistori vol incentivar l’estalvi energètic conscienciant els usuaris de com consumeixen l’energia.

L’assessor energètic és una pàgina web que permet conèixer molt detalladament els consums elèctrics a casa, i que dóna consells sobre com estalviar llum i diners. D’una banda, el programa pot fer servir les dades de les factures elèctriques, però la informació més acurada s’aconsegueix amb la instal·lació gratuïta d’un aparell  just al darrere del comptador de la llum.

Els usuaris poden saber quins llums i electrodomèstics consumeixen més i en quines habitacions. Una de les barcelonines que té l’aparell és l’Helena Berlanga, que des que té l’assessor ha canviat un parell de llums “que vam detectar que consumien força i els hem canviat pels LED i després sí que intentem consumir en les hores que diuen que són més barates, les hores vall, que això també ho indica l’assessor”.

Segons la tècnica de l’Agència de l’Energia de Barcelona Isabel Gallardo,”el primer pas per estalviar energia és saber què consumim i com consumim”, i recorda que “en principi quan marxem de casa creiem que està tot apagat però en realitat hi ha molts consums“.

El web de l’assessor energètic també permet que els usuaris comparteixin experiències per comparar consums i solucions d’estalvi.