ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Si el plantejament és així en els termes que s'ha plantejat, no el compartiria. Però s'ha de saber si aquest plantejament és en els termes que s'ha esmentat i si és una proposta ferma o si és un primer plantejament a l'hora de com abordar un finançament general dels ports de l'Estat."

Fernández Díaz ha dit que demanarà més informació, però que tal com s’ha proposat la idea, no li agrada. “Si el plantejament és així en els termes que s’ha plantejat, no el compartiria”, ha assegurat el líder del PP a Barcelona. Alberto Fernández Díaz, però, ha insistit que demanarà informació per saber “amb exactitud” si es tracta ja d’una proposta ferma o un primer plantejament per abordar el finançament dels ports de l’estat. El dirigent popular ha dit que cal determinar quines inversions es finançarien amb aquest fons però que “en els termes que es planteja, no m’agrada”. L’opinió contrària de Fernández Díaz se suma a les crítiques que el nou fons ja ha rebut per part del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, la Cambra de Comerç o l’Associació d’Empreses Estibadores de Barcelona.

Portabella creu que és “una presa de pèl d’Espanya”

D’altra banda, el president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, va dir aquest dijous que té la intenció de presentar una proposició al ple del 27 de juny perquè l’Ajuntament es posicioni en contra d’aquest fons. “Ara resulta que els diners del Port de Barcelona serviran per construir infraestructures d’altres ports que competeixen amb nosaltres”, va denunciar Portabella, que va sentenciar que la mesura “és una presa de pèl d’Espanya” perquè “posarà fi a moltes de les expectatives econòmiques i d’expansió del port”.

Perilla la viabilitat del port, segons el PSC

“El Port de Barcelona és dels més rendibles de l’Estat, però si fem l’aportació del 50% al Fons d’Accessibilitat com vol el Ministeri de Foment, es posa en perill la seva viabilitat i les futures inversions”, ha dit Jaume Collboni (PSC). El grup municipal socialista ha presentat una declaració institucional perquè en el plenari de divendres que ve 27 de juny el Consell Municipal demani la retirada de la proposta de Fons d’Accessibilitat Terrestre del Ministeri.