acord conveni treballadors municipals

L’Ajuntament de Barcelona i els sindicats UGT, CCOO i Intersindical han arribat a un acord per tenir un nou conveni per als treballadors del consistori fins al 2024. El pacte s’ha presentat aquest dijous per part del govern municipal i els representants dels treballadors i comporta millores laborals en qüestions com la conciliació, les prejubilacions i el teletreball. El sindicat UGT ha donat el seu suport en alguns dels punts de l’acord.

L’acord afectarà uns 15.000 treballadors en total. Un dels punts fa referència al teletreball: els treballadors municipals podran acollir-se a aquesta modalitat fins a dos dies a la setmana (els altres tres hauran de fer-ho presencialment). En el cas del personal amb més de 60 anys, podran teletreballar fins a tres dies per setmana. També s’ha aprovat incorporar un “banc del temps” per prejubilar-se: això vol dir que qui ho vulgui pot traslladar dies personals de permís al final de la vida laboral, amb l’objectiu de cessar l’activitat laboral abans.

Ampliació del permís per a famílies monoparentals

A més, el permís de maternitat serà el doble en cas de família monoparental i “s’impulsaran diferents accions a col·lectius feminitzats” per reduir la bretxa salarial. Una altra de les qüestions acordades és l’increment vinculat a la valoració de llocs de treball.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha qualificat l’acord com “una bona notícia” que, diu, arriba després de mesos “d’intensa negociació”, la qual s’ha accelerat les darreres setmanes. En aquest sentit, ha volgut donar les gràcies als sindicats que han fet possible l’acord, el qual “és bo per al conjunt de la plantilla i, també, per a la ciutat de Barcelona”. L’executiu, però, no ha fet cap referència a la situació laboral a betevé, que, tot i ser treballadors públics, es regeixen provisionalment per un conveni diferent.