aeroport de Barcelona el Prat

(ACN) L’aeroport del Prat ha decidit, per tal d’optimitzar la gestió de les operacions durant la pandèmia, concentrar tots els vols a la terminal T1 a partir del mes de desembre.

Ryanair i EasyJet, les més afectades

Segons ha confirmat l’ACN, el trasllat de les aerolínies s’iniciarà a partir del 19 de novembre i està previst que finalitzi l’1 de desembre.

Les companyies més afectades per aquest canvi seran Ryanair, EasyJet i Wizz Air, les tres companyies que operen més vols a la T2. La mesura afecta un total de 49 empreses, entre les quals es troben altres noms com Aer Lingus, Transavia o Volotea. 

A la terminal també opera Norwegian, però l’aerolínia noruega ja va anunciar que suspenia els  vols a Barcelona fins al febrer.

Reorganització de la T1

Aquesta operació implica la reobertura dels mòduls C i E de la T1, que fins ara estaven inoperatius arran del descens del trànsit aeri provocat per la pandèmia.

Un cop completada la reorganització, els mòduls A, B i C acolliran els vols de l’espai Schengen, mentre que els mòduls D i E seran per a les operacions fora de l’espai Schengen.

Aena recomana que, durant els pròxims dies, els usuaris consultin la informació que els proporciona cada aerolínia i el web de l’aeroport per veure si el seu vol ha patit algun canvi.