Protesta gossera plaça de Sant Jaume
Foto: @CGTCatalunya

(ACN) Els treballadors del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB) han finalitzat la vaga indefinida que van iniciar fa dos mesos després d’haver aconseguit un acord amb l’empresa concessionària del servei, segons ha informat en un comunicat la CGT. El sindicat apunta que aquest pacte suposarà un increment salarial del 40 % que beneficiarà la desena de treballadors subcontractats.

El centre té una vintena de treballadors; una desena dels quals treballen directament per a l’Ajuntament de Barcelona, mentre que una altra desena estan subcontractats, segons detallen des del sindicat. Aquests empleats subcontractats que treballen per a l’empresa CMS reclamaven que les condicions salarials i de conciliació s’equiparessin a les dels treballadors del consistori que fan la mateixa feina.

Pujada salarial i altres millores

Segons afirmen des de la CGT, a més de la pujada salarial, també han aconseguit el compromís ferm de millorar la salut laboral i la prevenció de riscos al centre de treball. El sindicat avisa que la plantilla “seguirà de prop” que l’empresa compleixi la resta de compromisos.

Hem signat un primer acord en què es milloren les condicions salarials en un 40 %, es redueix lleugerament la jornada i es comptaran en el calendari laboral de manera correcta els festius especials”
Raúl Martín, membre del comitè de vaga

La resta de compromisos adquirits per l’empresa a curt termini, segons la CGT, són proporcionar el material de seguretat adequat, revisar els riscos de les instal·lacions i incrementar el nombre de passejadors, entre d’altres.

59 dies de vaga indefinida

Segons el sindicat, l’Ajuntament de Barcelona és el titular del servei i “mà a l’ombra durant totes les negociacions, ja que l’empresa havia entrat a la concessió pocs dies abans d’iniciar-se la vaga”. La CGT celebra que s’hagi accedit a una millora de les condicions després de 59 dies de vaga indefinida i diverses protestes a la plaça de Sant Jaume.