El 22@ Network BCN, que agrupa les empreses instal·lades al districte tecnològic, obre la porta a reconvertir les oficines obsoletes, que calculen que representen un 16 % del total, en habitatges. Segons ha reconegut a betevé el president de l’associació, Enric Urreta, aquesta transformació permetria guanyar 1,2 milions de metres quadrats d’habitatge i reduir el preu dels immobles. Per aconseguir aquest canvi, però, primer és necessari que l’Ajuntament de Barcelona modifiqui el Pla General Metropolità per modificar els usos d’aquestes oficines.

Reconeixen un 18 % dels despatxos disponibles

En resposta a l’informe de la consulta Savills, que assegura que un 23 % dels despatxos de la zona estan disponibles, Urreta ha rebaixat la xifra a un 18 % i ho ha atribuït a la pandèmia i a l’expansió del teletreball. Tot i això, ha defensat que “el 22@ és un model d’èxit” i ha situat el 2025 com l’any de la recuperació.

El veïnat demana més habitatges i equipaments

L’Observatori dels Barris del Poblenou explica que aquesta situació hauria de servir per replantejar el model del 22@. Albert València, membre de l’entitat, el titlla de “fracàs” i també reclama reconvertir els despatxos en habitatges.

Per la seva banda, l’Ajuntament defensa que el mandat passat ja es va modificar el Pla General Metropolità del 22@ per limitar la superfície d’oficines. Ara bé, segons l’Observatori, aquesta norma queda curta ja que “no afecta tota l’extensió que ja estava construïda ni la que tenia un projecte de transformació aprovat”.