Quin és el futur de Barcelona en clau empresarial i de “management”? En aquest episodi de ‘Disruptia’ Franc Ponti, professor de Neurocreativitat i Innovació d‘Eada conversa amb el degà d’Eada Business School Jordi Díaz. El futur és difícil de preveure, però s’entreveuen alguns senyals, com per exemple la importància de la intel·ligència artificial, la IA per al món acadèmic i les escoles de negoci.

La intel·ligència artificial a l’educació

Segons Jordi Díaz, cada vegada anirem més cap a itineraris formatius personalitzats i el professor serà com un pilot. “Ningú s’imagina un avió sense pilot automàtic, oi? Doncs així serà la IA per als professors, una mena de superpoder que els permetrà avançar més”.

La intel·ligència artificial serà disruptiva pel món acadèmic, i ens portarà cap a itineraris formatius més personalitzats”
Jordi Diaz, degà d’Eada Business School

El “reskilling” per millorar les competències professionals

El Fòrum Econòmic Mundial preveu que els pròxims anys desapareguin 85 milions de llocs de treball a tot el món i n’apareguin 100 milions de nous. Per això, és necessari i urgent apostar pel reciclatge dels professionals en actiu. L’anomenada revolució de l'”upskilling” i “reskilling” és un repte no només dels centres educatius i de les “business school” també s’hi han d’implicar les empreses i els governs, que han de un rol protagonista en la millora de competències dels professionals desactualitzats: “Hem de ser proactius, i no reactius”, afirma el degà d’Eada, que acaba de publicar ‘The Innovative Management Education Ecosystem: Reskilling and Upskilling the Future Workforce’. 

Hauria d’existir un xec d’actualització formativa per professionals de més de 40 anys, igual que hi ha un bo cultural per a joves”
Jordi Díaz, degà d’Eada Business School

Barcelona atrau milers d’estudiants estrangers, tres de les seves escoles de negocis —Iese Esade i Eada— estan entre les 30 millors del món des de fa 10 anys, però cal treballar per retenir aquest talent, ja que hi ha ciutats que ofereixen millors condicions de treball i millors salaris. En clau de “management” a totes les empreses augmenten els treballadors desmotivats, ja que els equips directius gestionen reptes tan grans que no estan a prop de la gent i dels seus equips, i això és un problema agreujat per la pandèmia que també cal millorar.

Escolta el pòdcast aquí:

Jordi Díaz pregunta als candidats a les eleccions municipals del 28-M

Està a favor d’un “xec d’actualització formativa” per a tots els professionals de més de 40 anys?  

Comparteix a: