La Carla té 13 anys. Li encanta l'egiptologia i de gran vol ser historiadora. Per això aquesta nit és molt especial: dorm entre mòmies i sarcòfags de veritat. CARLA "A casa meva dormo rodejada de l'escriptori i dos quadres que tinc a l'habitació i en canvi aquí són originals i tinc com 3.000 anys d'història aquí al meu costat i dormiré amb ells." Una opinió compartida per tots els seus companys. DUNA "M'encanta perquè el meu pare i la meva mare van anar a Egipte i també perquè és molt xulo tot això i és molt antic." "Són 19 nens d'entre 6 i 13 anys, tots ells membres del Club Júnior del Museu Egipci de Barcelona. Avui passaran la nit aquí, una experiència que es fa per primera vegada." Com en tota bona vetllada infantil, abans d'anar a dormir cal fer un joc de nit, i la temàtica no podia ser una altra que la dels faraons egipcis. EMMA GONZÁLEX, responsable de l'àrea pedagògica del Museu Egipci de Barcelona "Els fragments del déu Osiris, Set els ha amagat dins del museu i a través d'un mapa màgic i d'una sèrie de pistes estem intentant trobar tots aquests fragments que es troben dins del museu." D'aquesta manera, els petits egiptòlegs aprenen a través del joc. MASHASHA TAULÉ, directora del museu egipci "Que els nens gaudeixin d'un espai amb patrimoni cultural, que es desinhibeixin, que gaudeixin perquè sabem que quan siguin grans seran amants i respectaran el patrimoni." Veient les cares d'il·lusió d'aquests menuts, l'equip del museu egipci té clar que repetirà l'experiència.

L’aventura nocturna ha començat amb la troballa d’un mapa secret que pertany a la reina Nefertiti. A partir d’aquí, els nens han hagut de buscar els set fragments del déu Osiris, seguint les pistes amagades a les instal·lacions. Així és com han recorregut tots els espais del museu, amb l’ajuda dels especialistes. Després de tot l’esforç, els infants han tret els sacs de dormir i han passat la nit entre mòmies, esteles, figures i sarcòfags.

Aquesta és una de les activitats familiars i infantils que organitza el museu per donar a conèixer la cultura de l’antic d’Egipte. Concretament, en aquesta iniciativa hi han participat 19 infants, d’entre 6 i 13 anys, que pertanyen al Club Júnior del museu. Dormir una nit en un museu és una experiència molt arrelada en d’altres països, com els Estats Units, però que aquí encara no s’havia fet mai.